Meteen naar de inhoud

Info voor Kids

Speltherapie?

Op deze pagina probeer ik jou uit te leggen wat we in de therapie doen. 

In de therapie gaan we samen aan het werk om jou te helpen jezelf beter te voelen. We gaan spelen met wat voor jou goed en fijn is. Dit kan van alles zijn, jij hebt de regie over wat je doet, wilt spelen doen. 

We maken een plan over jouw hulpvraag en wanneer je deze niet goed weet kijken we samen wat jou wel zou kunnen helpen.  

Spelen kan dus met allerlei speelgoed, maar ook sport is een vorm van spel dus kan ook.  

Fantasie verhalen...

Spelen over wat je voelt of hebt meegemaakt kan in een bak met allerlei symbolische materialen. Ik kijk naar jou of speel met je mee. Zo leer ik jou kennen en jij hoeft niet te praten, maar kan laten zien wat je wilt laten zien. Experimenteren met wat voor jou belangrijk is kan je duidelijkheid geven waarom je bijvoorbeeld vaak boos bent of verdrietig. Het op school niet zo goed gaat of…???? Alles mag er zijn. 

Door samen te kijken wat jij fijn vindt of wat voor jou belangrijk is kun je moeilijke dingen verwerken of een plekje geven. Het hoort bij jou, jij mag er zijn zoals je bent. Je verdriet of boosheid je volle hoofd leeg maken jawel gewoon alles mag in de spelkamer. Als jij jezelf durft te zijn, kan ik je helpen over moeilijke, lastige, verdrietige of boze dingen te leren spelen of in taal te uiten. Het doel van de speltherapie is dat jij jezelf weer fijn voelt. Hierdoor gaan ook de andere dingen vanzelf in je leven gemakkelijker.     

Spelen helpt, wat merk je?

 Samen met jou en met je ouders maken we afspraken wanneer we spelen. Meestal elke week, maar kan ook om de week en meestal 45 minuten. We spreken af wat we doen en ook met je ouders maak ik afspraken en praat ik over hoe het met jou gaat. Het gaat erom dat jij en jouw omgeving merken dat het beter met je gaat.